Annons
Nyheter

Ministerkandidat får nej i Kabul

Afghanistans parlament avvisar ännu en kandidat till ny försvarsminister. Mohammed Masoom Stanekzai fick bara 84 av de 107 nödvändiga rösterna för att bli godkänd, rapporterar Reuters. Det är andra gången som parlamentet förkastar en försvarsministerkandidat.(TT)
Publicerad 4 juli 2015

Afghanistans parlament avvisar ännu en kandidat till ny försvarsminister. Mohammed Masoom Stanekzai fick bara 84 av de 107 nödvändiga rösterna för att bli godkänd, rapporterar Reuters. Det är andra gången som parlamentet förkastar en försvarsministerkandidat.

Stanekzai utsågs i maj till tillförordnad försvarsminister av president Asraf Ghani men behövde alltså få parlamentets godkännande för att tillträda posten. Stanekzai har tidigare varit minister och säkerhetsrådgivare hos förre presidenten Hamid Karzai. Han var också medlem i Karzais fredsråd som försökte få slut på kriget mot talibanerna.

Annons

Försvarsministerposten har varit obesatt i nio månader. Regeringsbildningen har gått trögt efter att Asraf Ghani tillträdde som president i september förra året.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons