Annons
Nyheter

Mugabe får vård i Singapore

Zimbabwes president Robert Mugabe är i Singapore av medicinska skäl, enligt ett uttalande från landets informationsdepartement. 93-årige Mugabe lämnade landet i fredags för en rutinmässig medicinsk kontroll och kommer tillbaka till Zimbabwe senare i veckan, enligt uttalandet.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

Zimbabwes president Robert Mugabe är i Singapore av medicinska skäl, enligt ett uttalande från landets informationsdepartement.

93-årige Mugabe lämnade landet i fredags för en rutinmässig medicinsk kontroll och kommer tillbaka till Zimbabwe senare i veckan, enligt uttalandet.

Annons

Det är Mugabes tredje besök i Singapore i år. Oppositionen ifrågasätter om världens äldsta statschef fortfarande är stark nog att leda landet och de säger att han borde gå i pension.

Det var planerat att Mugabe skulle delta vid ett kampanjmöte på fredag men arrangörerna säger att det har ställts in på grund av hans resa.

Mugabe har sagt att han kommer att ställa upp i nästa års presidentval och att han fortfarande är vid god hälsa. Han har suttit vid makten sedan 1980.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons