Annons
Nyheter

Navalnyj-anhängare greps av rysk polis

Minst 70 anhängare till den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har gripits i Moskva, rapporterar organisationen OVD-info som dokumenterar gripanden vid demonstrationer. Enligt Moskvapolisen greps anhängarna för att ha stört den allmänna ordningen.(TT)
Publicerad 9 juli 2017

Minst 70 anhängare till den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har gripits i Moskva, rapporterar organisationen OVD-info som dokumenterar gripanden vid demonstrationer. Enligt Moskvapolisen greps anhängarna för att ha stört den allmänna ordningen.

Ytterligare ett 30-tal anhängare runt om i landet greps när de delade ut kampanjmaterial. Aleksej Navalnyj hoppas kunna utmana Putin i nästa års presidentval och har rest runt i Ryssland för att lansera sin kandidatur. Valmyndigheterna uppger dock att en villkorlig fängelsedom gör att han inte är valbar till posten.

Annons

Aleksej Navalnyj har fängslats två gånger de senaste månaderna. Så sent som i fredags släpptes han efter att ha avtjänat ett 25 dagar långt straff för att ha organiserat otillåtna protester mot regimen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons