Annons
Nyheter

Nio år för mord på åtta nyfödda

En fransk kvinna har dömts till nio års fängelse för mord på sina åtta nyfödda barn. Kvinnan, som i dag är 51 år, kvävde barnen efter att ha fött dem i lönndom. Morden ägde rum mellan 1989 och 2000. Kvinnan har make och två vuxna döttrar.(TT)
Publicerad 2 juli 2015

En fransk kvinna har dömts till nio års fängelse för mord på sina åtta nyfödda barn. Kvinnan, som i dag är 51 år, kvävde barnen efter att ha fött dem i lönndom. Morden ägde rum mellan 1989 och 2000.

Kvinnan har make och två vuxna döttrar. Domen är mycket mildare än vad åklagarmyndigheten yrkat på, men ses mot bakgrund av att hon har psykiska problem.

Annons

Rättegången har präglats av hennes labila tillstånd. Bland annat påstod kvinnan att barnen tillkommit genom incest, men tester har visat att maken var far till alla barnen. Hon ska ha lyckats dölja graviditeterna för maken genom att hon var kraftigt överviktig.

De flesta mordfallen inträffade i familjens hem nära belgiska gränsen. Tragedierna uppdagades 2010, när kvinnans föräldrahem sålts och de nya ägarna hittade barnlik i trädgården.

Enligt advokaten bröt kvinnan samman under sin första graviditet när en barnmorska skällde ut henne därför att hon vägde så mycket.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons