Annons
Nyheter

Nordkorea: Sanktioner "dödlig felberäkning"

Nordkorea avvisar "fullt ut" de senaste sanktionerna mot landet och kommer att fortsätta med sina program för att utveckla vapen, skriver den statskontrollerade nyhetsbyrån KCNA. Och sanktionerna är en "dödlig felberäkning", enligt Pyongyang.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

"Det är nonsens att prata om dialog medan man lägger ut orättvisa förutsättningar och sätter in maximalt tryck", säger en talesperson för utrikesdepartementet i Pyongyang.

Efter Nordkoreas senaste robottester utvidgade FN:s säkerhetsråd i fredags tidigare sanktioner. Det var första gången en utvidgning skedde med både Kinas och USA:s stöd sedan president Donald Trump satte sig i Vita huset. De berör Nordkoreas misstänkte underrättelsechef, 13 andra högt uppsatta personer och fyra bolag som beläggs med globalt reseförbud och får sina tillgångar frysta.

Annons

Landet får enligt FN:s resolutioner inte avfyra ballistiska robotar eller utföra kärnvapentester. Trots det har Nordkorea fortsatt genomföra provsprängningar och robottester, i syfte att utveckla landets kärnvapenprogram.

Men Nordkorea säger att länderna bakom sanktionerna gör en "dödlig felberäkning" om de tror att kärnvapenprogrammet påverkas negativt.

"De skulle helt klart se att deras ondsinta och oskäliga handling skulle gå i motsatt rikting mot vad de vill ha", enligt talespersonen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons