Annons
Nyheter

Ny misstänkt för Parisattack

Fransk polis har gripit en 42-årig man och satt honom i förvar. Mannen är misstänkt för inblandning i attacken mot en kosherbutik i Paris i januari 2015. Han greps i en förort till Paris och misstänks för kriminell samverkan med terrorister.(TT)
Publicerad 8 juli 2017

Fransk polis har gripit en 42-årig man och satt honom i förvar. Mannen är misstänkt för inblandning i attacken mot en kosherbutik i Paris i januari 2015. Han greps i en förort till Paris och misstänks för kriminell samverkan med terrorister.

Genom dna-tester har man hittat spår från mannen på eller i ett av de vapen som den militanta islamisten Amedy Coulibaly använde när han tog gisslan och dödade fyra människor i butiken. När polisen stormade lokalen sköts Coulibaly till döds.

Annons

Den 42-årige mannen kan inte förklara varför hans dna finns på vapnet, men insisterar på att han inte vet någonting om Coulibalys planer, uppger en källa inom rättsväsendet för nyhetsbyrån AFP.

Två kvinnor, 23 och 31 år gamla, greps tidigare i veckan av utredare, men har sedan dess släppts.

Attacken mot butiken skedde den 9 januari, dagen efter att Coulibaly dödat en poliskvinna. Ytterligare en dag tidigare, den 7 januari, attackerades satirtidningen Charlie Hebdos redaktion där tolv människor dödades.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons