Annons
Nyheter

Ny övergreppsanklagelse mot FN

FN har fått ytterligare en anmälan om övergrepp mot barn i Centralafrikanska republiken att utreda. Det handlar om en våldtäkt mot en flicka under 16 år. Sedan tidigare är FN-soldater från flera länder anklagade för brott mot barn i Centralafrikanska republiken.(TT)
Publicerad 4 juni 2015

FN har fått ytterligare en anmälan om övergrepp mot barn i Centralafrikanska republiken att utreda. Det handlar om en våldtäkt mot en flicka under 16 år. Sedan tidigare är FN-soldater från flera länder anklagade för brott mot barn i Centralafrikanska republiken.

Den svenske FN-tjänstemannen Anders Kompass lämnade förra året ut en intern rapport om de misstänkta övergreppen till franska åklagare, eftersom han ansåg att FN inte hade agerat.

Annons

Generalsekreteraren Ban Ki-Moon har nu begärt en oberoende granskning av hur världsorganisationen hanterat misstankar om att franska och afrikanska FN-soldater begått sexuella övergrepp mot barn. I det senaste fallet är den utpekade soldaten från Marocko och FN har begärt att marockanska myndigheter utreder anklagelsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons