Annons
Nyheter

Nya eldväxlingar vid Gazaremsan

Israel har svarat med flygangrepp mot Gazaremsan, några timmar efter raketuppskjutningar från Gaza mot Israel. "Två uppskjutningar har identifierats från Gazaremsan mot israeliskt territorium.(TT)
Publicerad 2 juni 2018

"Två uppskjutningar har identifierats från Gazaremsan mot israeliskt territorium. Israeliska militärens luftförsvarssystem oskadliggjorde en av uppskjutningarna och den andra verkar ha landat i Gazaremsan", skriver den israeliska militären (IDF) i ett uttalande.

Ingen har tagit på sig ansvaret för raketelden från Gazaremsan.

Annons

Några timmar senare uppgav invånare i Gaza att israeliska flyg slagit till mot minst tre träningsbaser som tillhör Hamas, som styr i Gazaremsan.

Israeliska "attackplan riktade in sig på tio terroristplatser på tre militära baser som tillhör terrororganisationen Hamas på Gazaremsan", skriver IDF i ett uttalande.

"Bland målen fanns två av Hamas platser för tillverkning och lagring av ammunition och en militärbas."

Det finns inga uppgifter om dödsoffer i samband med händelserna, som inträffade bara några dagar efter den mest intensiva eldväxlingen i området sedan Gazakriget 2014.

Både Israel och palestinska beväpnade grupper i Gaza har efter eldväxlingen tidigare i veckan signalerat att de inte vill ha en upptrappning, och en vapenvila har i praktiken gällt.

Våldet längs gränsen mellan Israel och Gazaremsan har ökat den senaste tiden. Minst 119 palestinier har dödats av israeliska styrkor under stora demonstrationer längs gränsen sedan den 30 mars, enligt palestinska myndigheter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons