Annons
Nyheter

Nya framgångar för Huthi i Aden

Strider pågår i centrala Aden mellan Huthimilis och regimlojala grupper enligt vittnesuppgifter till Reuters. De centrala delarna av Aden var det sista området som styrkor som är lojala mot president Abd Rabbu Mansur Hadi fortfarande kontrollerade.(TT)
Publicerad 2 april 2015

Strider pågår i centrala Aden mellan Huthimilis och regimlojala grupper enligt vittnesuppgifter till Reuters.

De centrala delarna av Aden var det sista området som styrkor som är lojala mot president Abd Rabbu Mansur Hadi fortfarande kontrollerade.

Annons

Ögonvittnena säger att hundratals Huthirebeller finns i området och att de understöds av stridsvagnar samt tungt artilleri.

En allians ledd av Saudiarabien har med hjälp av flyganfall försökt bromsa de Iran-stödda Huthirebellernas framfart, till synes utan framgång.

Den upptrappade konflikten i Jemen skördar många civila offer. Natten till onsdagen attackerades ett mejeri i hamnstaden Hudayda, och enligt sjukvårdskällor dödades minst 25 arbetare, uppger Reuters. Enligt AFP dödades minst 37 människor och ett åttiotal skadades.

I måndags dödades minst 40 människor i ett flyganfall mot ett flyktingläger i norra Jemen, ett brott mot folkrätten enligt FN.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons