Annons
Nyheter

Olika bud om IS är slaget i Syrien

Syriens mäktiga allierade Ryssland utropar en total seger över terrorgruppen IS på syrisk mark. Men det finns olika bud om hur fullständigt besegrad gruppen är.(TT)
Publicerad 7 december 2017
””

Han tillägger att Syrien är "fullständigt befriat" från gruppen efter en insats av ryska flygstridskrafter som saknar mottstycke.

Enligt vad den statliga syriska nyhetsbyrån Sana uppgav sent på onsdagen har regeringsstyrkor och allierade miliser intagit omkring 25 byar och städer på floden Eufrats västra sida.

Annons

Det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, rapporterar att det som egentligen har hänt är att de sista IS-fickorna väster om Eufrat har besegrats. Däremot håller gruppen ännu områden i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor).

AFP skriver att IS ännu attackeras öster om floden och att gruppen har närvaro i provinserna Homs och Hama samt i det palestinska flyktinglägret Yarmuk nära Damaskus.

Under onsdagen sade den ryske presidenten Vladimir Putin att IS tillfogats ett "fullständigt nederlag" i östra Syrien men samtidigt också att isolerade motståndsfickor kan finnas kvar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons