Annons
Nyheter

Oppositionen bojkottar Zuma

Sydafrikas presidenten Jakob Zuma efterlyste i dag mer ordning i parlamentet samtidigt som de flesta oppositionspartier lyste med sin frånvaro. Flera representanter för ultravänsterns EFF avvisades ur kammaren i går sedan de försökt att stoppa presidenten fysiskt.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

Sydafrikas presidenten Jakob Zuma efterlyste i dag mer ordning i parlamentet samtidigt som de flesta oppositionspartier lyste med sin frånvaro. Flera representanter för ultravänsterns EFF avvisades ur kammaren i går sedan de försökt att stoppa presidenten fysiskt.

I dag var ledamöterna från det största oppositionspartiet, Demokratiska alliansen frånvarande liksom EFF och sex mindre partier. De hänvisade till att presidenten är "diskrediterad" sedan en domstol givit besked att mututredningen mot honom bör återupptas. Det handlar om 783 fall av misstänkt korruption som åklagare beslutade att skriva av för sex år sedan. Anklagelserna rör vapenaffärer i miljardklassen, exempelvis köpet av Jas Gripen-plan från Sverige på 1990-talet.

Annons

Zuma var i parlamentet i dag för att svara på en rad frågor som kom upp under gårdagens session.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons