Annons
Nyheter

Oro i Bangladesh efter avrättning

Protester har utbrutit på flera håll i Bangladesh sedan landet avrättat islamistledaren Motiur Rahman Nizami. I Rajshahi i nordvästra delen av landet sköt poliser gummikulor mot Nizami-anhängare som gått till attack mot dem med stenar. Ungefär 20 personer frihetsberövades, uppger den lokala polisen.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

Protester har utbrutit på flera håll i Bangladesh sedan landet avrättat islamistledaren Motiur Rahman Nizami. I Rajshahi i nordvästra delen av landet sköt poliser gummikulor mot Nizami-anhängare som gått till attack mot dem med stenar. Ungefär 20 personer frihetsberövades, uppger den lokala polisen. Även i Chittagong rapporteras det om sammandrabbningar mellan anhängare till Jamaat-e-islami, som Nizami var ledare för, och det styrande partiet.

Jamaat-e-islami uppmanar till en nationell strejk i morgon, som svar på avrättningen.

Annons

Den 73-årige Nizami hängdes i centralfängelset i Dhaka efter att Högsta domstolen avslagit hans sista överklagande för att slippa dödsstraff. Han var dömd av en specialdomstol för folkmord, våldtäkt och massakrer av ledande intellektuella under självständighetskriget för utbrytning ur Pakistan 1971.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons