Annons
Nyheter

Osäkert stöd för Trumpcare

Att ersätta "Obamacare" med en ny sjukförsäkringslag var ett av president Donald Trumps viktigaste vallöften. Hittills har det inte gått lika smidigt som presidenten hoppats på. Det första förslaget till ny sjukförsäkringslag kunde inte blidka kritikerna ens i det egna ledet.(TT)
Publicerad 14 juli 2017

Det första förslaget till ny sjukförsäkringslag kunde inte blidka kritikerna ens i det egna ledet. Mittenorienterade republikaner har oroats av att miljontals människor riskerar att förlora sina sjukvårdsförsäkringar när "Obamacare" ersätts, medan partiets högerflygel ansåg att förslaget var för försiktigt.

Även det nya reviderade förslaget, som presenterades av Republikanerna i senaten på torsdagen, verkar hänga på en skör tråd. Eftersom demokraterna i senaten ställer sig bakom Obamacare betyder det att förslaget till en ny sjukförsäkringslag faller om tre eller fler av de 52 republikanerna går emot det. Republikanerna Susan Collins och Rand Paul har redan förklarat att de inte stödjer lagförslaget. Och ytterligare en republikan har börjat vackla.

Annons

Nevadas republikanske guvernör Brian Sandoval har uttryckt "stor oro" kring det nya förslaget. Den nuvarande sjukförsäkringslagen täcker 11 miljoner amerikaner, och i 31 stater - bland annat Nevada - har nu fler invånare tillgång till en sjukförsäkring än vad som var fallet före Obamacare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons