Annons
Nyheter

Över 20 döda av bomb i Afghanistan

Över 20 människor har dödats vid en explosion i den oroliga provinsen Kunduz i norra Afghanistan, uppger myndighetskällor. Söndagens dåd kommer efter en våldsam vecka. Bara under fredagsdygnet dödades över 50 personer i attentat i huvudstaden Kabul. Talibanerna tog på sig två av fredagens attacker.(TT)
Publicerad 9 augusti 2015

Över 20 människor har dödats vid en explosion i den oroliga provinsen Kunduz i norra Afghanistan, uppger myndighetskällor.

Söndagens dåd kommer efter en våldsam vecka. Bara under fredagsdygnet dödades över 50 personer i attentat i huvudstaden Kabul.

Annons

Talibanerna tog på sig två av fredagens attacker. Det ena var ett självmordsdåd mot en polisskola som dödade 27 personer och skadade ungefär lika många. Det andra var en bombattack sent på kvällen svensk tid mot en militärbas nära Kabuls flygplats, där åtta afghanska kontraktsanställda och en amerikansk soldat dödades, enligt CNN.

Ytterligare 15 människor dödades och 240 skadades i en attack mot en anläggning som används av afghanska militären. Talibanerna har inte tagit ansvar för det dådet, vilket de inte brukar när många civila finns bland offren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons