Annons
Nyheter

Över 500 döda i Jemen

Under de senaste två veckornas strider i Jemen har runt 520 människor dödats och nästan 1 700 skadats. Det säger Valerie Amos, FN:s chef för humanitära frågor. Hon varnar för följderna för civilbefolkningen.(TT)
Publicerad 2 april 2015

Under de senaste två veckornas strider i Jemen har runt 520 människor dödats och nästan 1 700 skadats. Det säger Valerie Amos, FN:s chef för humanitära frågor. Hon varnar för följderna för civilbefolkningen.

Dödssiffrorna har ökat kraftigt sedan Saudiarabien den 26 mars inledde flyganfall för att hejda de framryckande Huthirebellerna, som tvingat president Abd Rabbu Mansur Hadi i landsflykt.

Annons

Hjälparbetare har larmat om det kraftigt stigande antalet civila offer. Bland annat har ett flyktingläger i norr och ett mejeri i södra delen av landet angripits, med tiotals döda på bägge ställen. Tiotusentals människor är på flykt.,

"De som deltar i striderna måste se till att sjukhus, skolor. flyktingläger och civil infrastruktur, i synnerhet i befolkade områden, inte blir måltavla eller används i militära syften", sade Amos.

FN:s barnfond sade tidigare i veckan att 62 barn dödats och att andra hade rekryterats som barnsoldater.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons