Annons
Nyheter

Palestinier får post - efter åtta år

Israel låter nu tio ton med brev och paket, som beslagtagits i upp till åtta år, gå till postverket på den palestinska Västbanken. Palestinska postanställda arbetar nu övertid med att sortera försändelserna som Israel blockerat genom åren, säger företrädare för posten på Västbanken.(TT)
Publicerad 14 augusti 2018

Palestinska postanställda arbetar nu övertid med att sortera försändelserna som Israel blockerat genom åren, säger företrädare för posten på Västbanken.

Israel har förhindrat att post via Jordanien kommit fram till Västbanken, men posten släpptes fram i enlighet med en förtroendeskapande engångsöverenskommelse. Här finns såväl vanliga brev som mediciner och till och med rullstolar till handikappade, kunde nyhetsbyrån AFP:s reportrar konstatera när de besökte postens sortering i staden Jeriko.

Annons

Den palestinske telekomministern Allam Mousa är i ett uttalande irriterad över Israels fördröjning av ett verkställande av postleveranser. Israel vill inte kommentera någon uppgörelse men bekräftar att posten nu levererats.

En del post har stoppats av säkerhetsskäl, säger en palestinsk posttjänsteman. Israel kontrollerar alla passager in och ut från Västbanken och kan på egen hand förhindra att varor når området. Palestinierna anser att det slår hårt mot deras ekonomi och rörelsefrihet.

Posten kommer från hela världen. En stor del av den består av varor som palestinier beställt på nätet. Två veckor spås det ta att sortera och dela ut postberget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons