Annons
Nyheter

Åklagare: Barn tränades för skolskjutningar

Två män som greps på en egendom i New Mexico i USA, där elva svårt vanvårdade barn hittades, misstänks ha tränat barnen att utföra skolskjutningar enligt dokument från åklagarmyndigheten, skriver Reuters.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

En av de två misstänkta männen är far till den pojke som försvann från sitt hem i närheten av Atlanta för några månader sedan. Det var jakten på pojken som ledde polisen till platsen, där två män och tre kvinnor befann sig med barnen.

Ett barnlik hittades på egendomen i måndags. Teorin är att det är den bortförda pojkens kvarlevor. Han var tre år när han fördes bort från sin mor.

Annons

Männen beskrivs som muslimska extremister och är frihetsberövade. Tre kvinnor som förmodas vara de elva barnens mödrar misstänks för att ha vanvårdat barnen, som nu har tagits om hand av myndigheterna, rapporterar Reuters.

Vad som tros vara en skjutbana ska ha hittats på egendomen, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. Enligt AP är dock endast en av männen - fadern till den försvunne pojken - misstänkt för att ha tränat barnen att skjuta. Han ska också ha haft flera vapen på sig i samband med räden mot egendomen i fredags.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons