Annons
Nyheter

Polens premiärminister kan bli utbytt

Ommöbleringar väntas i den polska regeringen. Det styrande partiet Lag och Rättvisa (PIS) kan komma att byta ut premiärminister Beata Szydlo mot finansminister Mateusz Morawiecki i nästa vecka, berättar fyra källor inom PIS och regeringen för nyhetsbyrån Reuters.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Ommöbleringar väntas i den polska regeringen. Det styrande partiet Lag och Rättvisa (PIS) kan komma att byta ut premiärminister Beata Szydlo mot finansminister Mateusz Morawiecki i nästa vecka, berättar fyra källor inom PIS och regeringen för nyhetsbyrån Reuters.

Strax efter midnatt skrev Szydlo en tweet där hon förklarade att Polen är viktigare än allt annat - oavsett vad som händer - något som många har tolkat som ett avsked.

Annons

Den polska regeringen har inte kommenterat uppgifterna öppet. En anonym regeringstjänsteman säger att det slutgiltiga beslutet ännu inte är fattat.

54-åriga Szydlo är en av Polens mest populära politiker. Hon har suttit på posten i två år och sade i mitten av november att det kommer att bli förändringar i hennes regering för att markera att halva mandatperioden har gått.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons