Annons
Nyheter

Kölnfestival startade med sexbrott

Inledningen av karnevalen i tyska Köln har resulterat i flera fall av sexuella övergrepp och över 180 gripanden. Festligheterna hårdbevakas av polis efter händelserna på nyårsnatten då grupper av män antastade och rånade kvinnor.(TT)
Publicerad 5 februari 2016

Totalt rapporterades 224 brott in till polisen under torsdagen, som var den årliga karnevalens första dag, rapporterar nyhetsbyrån APA. Polisen uppger att de gripit omkring 180 personer under kvällens och nattens karnevalsfirande. Elva poliser skadades lindrigt under insatsen.

Totalt ska 18 fall av sexuella övergrepp, varav en våldtäkt, ha rapporterats i Köln, enligt The Local.

Annons

Journalist antastad

En kvinnlig journalist som rapporterade direkt från karnevalen antastades av två män som tog henne på brösten, rapporterar engelskspråkiga The Locals tyska upplaga.

””

En inspelning av händelsen som The Local tagit del av visar att männen hade europeiskt utseende. Det faktum att de män som pekats ut efter massövergreppen på nyår var av utländsk härkomst har lett till ökade spänningar och debatt i den tyska staden.

Torsdagens kvinnokarneval, där kvinnor klädde ut sig till prinsessor, clowner och cowboys, var starten på en sex dagar lång karneval. Omkring 2 500 poliser, ungefär det dubbla jämfört med i fjol, bevakade deltagarna för att se till att nyårsnattens händelser i Köln inte skulle upprepas.

Protest

Kvinnokarnevalen går ut på att klä sig i en fantasifull utstyrsel och förse sig med sax för att kunna klippa sönder mäns slipsar - ett symboliskt sätt att frånta dem makten.

Ramona, en ung kvinna utklädd till superhjältinna med rosa peruk, deltog för att "de som attackerade kvinnor inte ska känna att de vann".

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons