Annons
Nyheter

Putin och Porosjenko diskuterar fångutväxling

Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas dito Petro Porosjenko har diskuterat en möjlig utväxling av fångar, uppger Moskva. "Särskild uppmärksamhet har fästs vid humanitära frågor däribland en utväxling av fångar", skriver Kreml i ett uttalande efter de båda ledarnas telefonsamtal.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas dito Petro Porosjenko har diskuterat en möjlig utväxling av fångar, uppger Moskva.

"Särskild uppmärksamhet har fästs vid humanitära frågor däribland en utväxling av fångar", skriver Kreml i ett uttalande efter de båda ledarnas telefonsamtal.

Annons

Den ukrainske presidenten lade särskild vikt vid de ukrainska medborgare som sitter fängslade i Ryssland och som håller hungerstrejker, enligt ett uttalande från Porosjenkos stab.

Relationerna mellan Ryssland och Ukraina har varit minst sagt spända sedan 2014, då Ryssland annekterade Krimhalvön. I samband med det bröt strider ut i östra Ukraina mellan regeringsstyrkor och proryska separatister, en konflikt som drygt fyra år senare fortfarande pågår och som totalt krävt över 10 000 människors liv.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons