Annons
Nyheter

Qatar drar emiraten inför domstol

Qatar uppger att landet kommer att dra Förenade arabemiraten inför Internationella brottmålsdomstolen för vad man uppfattar som människorättsbrott.(TT)
Publicerad 11 juni 2018

Qatar uppger att landet kommer att dra Förenade arabemiraten inför Internationella brottmålsdomstolen för vad man uppfattar som människorättsbrott.

Bakgrunden är den bojkott som grannstaterna Förenade arabemiraten, Saudiarabien, Bahrain och Egypten införde mot Qatar i juni i fjol, och som bland annat innebär att de isolerat Qatar diplomatiskt och fysiskt. Länderna anklagar bland annat Qatar för att stödja terrorism.

Annons

Doha nekar till anklagelserna.

"Som framkommer av detaljerna i Qatars stämningsansökan till den internationella domstolen har Förenade arabemiraten varit drivande bakom dessa åtgärder, vilka har haft en förödande inverkan på de mänskliga rättigheterna för qatarier och invånare i Qatar", heter det i ett uttalande från landets regering.

De handlingar som Qatar anser brottsliga är bland annat att qatarier utvisats från emiraten och att flyg- och havsförbindelser till Qatar stängts av.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons