Annons
Nyheter

Rapport: 470 000 dödsoffer i Syrien

Det snart fem år långa inbördeskriget i Syrien kan ha krävt 470 000 dödsoffer enligt en ny rapport, skriver The Guardian. Men siffran är ifrågasatt.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

Samtidigt ska närmare två miljoner människor ha skadats, vilket skulle innebära att 11,5 procent av den syriska befolkningen har skadats eller dött i konflikten - 400 000 på grund av dödligt våld och ytterligare 70 000 av brist på grundläggande förnödenheter som rent vatten och sjukvård.

Men siffran, som presenteras av organisationen Syrian Center for Policy Research (SCPR) är ifrågasatt av många. Siffran är långt högre än tidigare beräkningar. Enligt FN har drygt 250 000 personer mist livet i konflikten. En siffra som även det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) uppger.

””
Annons

Han säger att det är svårt att beräkna antalet döda i en konflikt och att siffran kan skilja sig åt stort beroende på vilken metod som används.

””
””

Enligt SCPR, som fram till nyligen var baserad i Syriens huvudstad Damaskus, bygger rapporten på uppgifter ute från fältet i Syrien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons