Annons
Nyheter

Regim stänger dörrar inför Europa-OS

Flera människorättsorganisationer och journalister portas nu från Azerbajdzjan inför Europas olympiska spel, som invigs på fredagen. Den senaste att vägras inresa är The Guardians reporter. Den brittiska tidningen publicerade nyligen en krönika som uppmanade till bojkott av spelen.(TT)
Publicerad 11 juni 2015

Flera människorättsorganisationer och journalister portas nu från Azerbajdzjan inför Europas olympiska spel, som invigs på fredagen.

Den senaste att vägras inresa är The Guardians reporter. Den brittiska tidningen publicerade nyligen en krönika som uppmanade till bojkott av spelen.

Annons

Enligt Human Rights Watch, som är bland dem som inte har fått inresetillstånd, har samma öde drabbat fler journalister. Amnesty International fick också förhandsbesked om att man inte var välkommen, medan Platforms representant stoppades på flygplatsen. Organisationerna dömer ut människorättsläget i landet.

I förra veckan meddelade regeringen i Baku att Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, inte längre får ha kontor i landet. OSSE:s observatörer har dömt ut de val som har hållits i Azerbajdzjan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons