Annons
Nyheter

Regimstyrkor går in i Zabadani

Syriska regeringsstyrkor uppbackade av soldater från libanesiska Hizbollah intog på söndagen delar av staden Zabadani. Staden ligger vid gränsen till Libanon och anses vara strategiskt viktig. Staden är den sista i den bergiga regionen Qalamun som kontrolleras av rebeller.(TT)
Publicerad 5 juli 2015

Syriska regeringsstyrkor uppbackade av soldater från libanesiska Hizbollah intog på söndagen delar av staden Zabadani. Staden ligger vid gränsen till Libanon och anses vara strategiskt viktig.

Staden är den sista i den bergiga regionen Qalamun som kontrolleras av rebeller. Den syriska regimen har med hjälp av Hizbollah i ett och ett halvt år försökt återerövra regionen, som löper längs gränsen.

Annons

I den nordöstra delen av Syrien bombade USA-ledda flygstyrkor Raqqa. Staden kontrolleras av Islamiska staten (IS) och är huvudstad i de extrema islamisternas självutnämnda kalifat. Bombanfallet var ett av de mest omfattande flyganfallen som koalitionen utfört i Syrien, skriver AP.

Enlig den USA-ledda koalitionen dödades minst tio IS-krigare. Ett Raqqa-baserat nätverk av oppositionella, som är emot IS, uppger att åtta civila dödades, bland dem ett barn.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons