Annons
Nyheter

Republikaner lämnar startfältet

Republikanernas startfält minskar efter valet i New Hampshire, där partiets Donald Trump och Demokraternas Bernie Sanders tog hem segern.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

Både Jerseyguvernören Chris Christie, som slutade på en sjätteplats, och före detta vd:n för Hewlett-Packard Carly Fiorina, som slutade på en sjundeplats, ställer in sina kampanjer. Båda kommenterade sina avhopp på Facebook.

"Jag lämnar kampanjen utan att ångra något. Jag är så stolt över kampanjen vi har fört, människorna som har jobbat med mig och alla de som har gett oss sitt stöd", skriver Chris Christie i sitt inlägg.

Annons

Carly Fiorina, som var den enda kvinnan som kandiderade för Republikanerna skriver:

"Jag har sagt genom hela kampanjen att jag inte kommer att sitta ner och vara tyst. Jag kommer att fortsätta att resa runt i landet och kämpa för de amerikaner som vägrar att acceptera hur allt är."

New Hampshire var den andra anhalten på den långa resan mot att välja de två kandidater som sedan tävlar om att bli president Barack Obamas efterträdare i Vita huset.

Båda partiernas New Hampshire-vinnare, Donald Trump och Bernie Sanders, ses som outsiders som utmanar etablissemanget i Washington.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons