Annons
Nyheter

Resenärer strandade på Bali

Fem indonesiska flygplatser har stängts efter ett vulkanutbrott. Flygplatsen på den populära turistdestinationen Bali har ställt in omkring 350 flyg och ett tusental resenärer är strandade på ön. AFP:s reporter beskriver stämningen på flygplatsen som kaotisk.(TT)
Publicerad 10 juli 2015

Fem indonesiska flygplatser har stängts efter ett vulkanutbrott. Flygplatsen på den populära turistdestinationen Bali har ställt in omkring 350 flyg och ett tusental resenärer är strandade på ön. AFP:s reporter beskriver stämningen på flygplatsen som kaotisk.

Tusentals strandresenärer befinner sig i Indonesien och landet förbereder sig inför den stundande muslimska högtiden id al-fitr. Researrangören VIng har 13 svenskar på plats på Bali, men deras hemresa är planerad till nästa vecka.

Annons

Redan i slutet av juni höjdes beredskapen för vulkanen Raung i östra Java till den näst högsta, då den började spruta ut lava och aska. I fredags började det komma eldflammor och brakande ljud. Flygplatserna tvingades stänga samtidigt som det är högsäsong.

De indonesiska myndigheterna uppger att flygplatsen på Bali åtminstone ska vara helt stängd till sent i kväll.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons