Annons
Nyheter

Ryssar greps på lettisk militärbas

Två ryska medborgare har gripits sedan de gjort intrång på en militärbas i Lettland. De två ska ha burit med sig en rysk militärflagga och Nato-fientliga flygblad. Männen ska ha klättrat över en mur till Adazi-basen i onsdags men greps efter några minuter.(TT)
Publicerad 12 juni 2015

Två ryska medborgare har gripits sedan de gjort intrång på en militärbas i Lettland. De två ska ha burit med sig en rysk militärflagga och Nato-fientliga flygblad.

Männen ska ha klättrat över en mur till Adazi-basen i onsdags men greps efter några minuter. De riskerar nu åtal för spionage eller för planering av terrorbrott. De riskerar livstids fängelse.

Annons

Nato-landet Lettland deltar nu, tillsammans med bland annat Sverige, i den USA-ledda övningen Baltops. Lettland har en stor rysk minoritet och förhållandet till Ryssland har blivit allt mer frostigt efter den ryska annekteringen av Krimhalvön i fjol.

Lettland utsätts från och till också för hackerattacker som Ryssland får skulden för. Senast i onsdags utsattes försvarsdepartementet i Riga för en sådan attack.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons