Annons
Nyheter

Sanders jagar afroamerikaners röster

Kampen om afroamerikanernas väljare är avgörande i kommande primärval. Därför hastade den demokratiske socialisten Bernie Sanders, efter sin seger över den tidigare utrikesministern Hillary Clinton i primärvalet i New Hampshire, till medborgarrättspastorn Al Sharpton i New York.(TT)
Publicerad 10 februari 2016
””

Mötet är ett led i Sanders försök att vinna röster från USA:s afroamerikanska befolkning, vilket kan vara avgörande i Nevada och South Carolina, de stater som står näst på tur i nomineringsprocessen. Båda staterna har betydligt högre andel afroamerikanska väljare än Iowa och New Hampshire. I South Carolina var hälften av alla demokrater som röstade 2008 svarta.

””
””

Bernie Sanders som nu ser Vita huset i sikte har dragit in 5 miljoner dollar (cirka 42 miljoner kronor) till sin kampanj under det knappa dygn som gått efter segern i New Hampshires primärval.

Annons

I Republikanernas läger gick Texassenatorn Ted Cruz till snabb attack mot miljardären Donald Trump efter rivalens solklara seger i det republikanska primärvalet i New Hampshire och kallade honom "fejk-konservativ".

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons