Annons
Nyheter

Saudiarabien: Redo agera militärt mot Qatar

Doha och Moskva enades om framtida militärt samarbete i fjol. Och enligt Qatar har länderna diskuterat en affär där emiratet köper in det ryska robotförsvarssystemet S-400. Men planerna väcker ont blod i Saudiarabien.(TT)
Publicerad 2 juni 2018

Doha och Moskva enades om framtida militärt samarbete i fjol. Och enligt Qatar har länderna diskuterat en affär där emiratet köper in det ryska robotförsvarssystemet S-400.

Men planerna väcker ont blod i Saudiarabien. Kung Salman varnar nu i ett brev till Frankrikes president Emmanuel Macron för att Saudiarabien kan komma att angripa Qatar militärt om försvarssystemet installeras, rapporterar tidningen Le Monde.

Annons

"Kungadömet skulle vara berett att vidta alla nödvändiga åtgärder för att eliminera det här försvarssystemet, inklusive militära insatser", skriver kung Salman, som ber Macron om hjälp med att förhindra försäljningen, enligt tidningen.

Den franske presidentens stab eller det saudiska styrets kommunikationsavdelning har inte kommenterat uppgifterna.

I juni i fjol bröt Saudiarabien, Förenade arabemiraten, Bahrain och Egypten de diplomatiska förbindelserna med Qatar. Flygtrafik till och från Qatar ställdes in och Saudiarabien stängde gränsen mot landet.

Länderna anklagar Qatar för att stötta terrorism, något som Qatar nekat till.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons