Annons
Nyheter

Sex års fängelse för Twitterinlägg

En människorättsaktivist i Saudiarabien, Issa al-Nukheifi, har dömts till sex års fängelse för regeringskritiska inlägg på Twitter, enligt en människorättsorganisation, som bekräftar medieuppgifter.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

En människorättsaktivist i Saudiarabien, Issa al-Nukheifi, har dömts till sex års fängelse för regeringskritiska inlägg på Twitter, enligt en människorättsorganisation, som bekräftar medieuppgifter.

Tidningen Okaz rapporterar att den tilltalade anklagades bland annat för att kritisera Saudiarabiens agerande i konflikten med grannlandet Jemen. Inläggen ska ha varit förolämpande för regeringen och motsatt sig deras beslut.

Annons

Issa al-Nukheifi greps i december 2016. Amnesty International kräver att han omedelbart släpps fri.

"I stället för att engagera sig med aktivister gällande reformer ger sig myndigheterna på dem en efter en. Nästan alla landets människorättsaktivister är nu tystade eller fängslade", säger Dana Ahmed, talesperson för Amnesty i Saudiarabien.

Landets inrikesdepartement avböjer att kommentera Issa al-Nukheifis fall.

Förutom sex års fängelse är han, efter att han frisläppts, förbjuden att använda sociala medier i sex år. Han får inte heller lämna landet under den tiden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons