Annons
Nyheter

Sexslavar befriade på spanska solkusten

Spanska polisen har slagit till mot ett bulgariskt kriminellt nätverk som kontrollerat prostitutionen i badorten Marbella på spanska solkusten. Under insatsen, som genomfördes i samarbete med Europol och bulgarisk polis, greps 34 misstänkta gängmedlemmar.(TT)
Publicerad 5 juli 2017

Spanska polisen har slagit till mot ett bulgariskt kriminellt nätverk som kontrollerat prostitutionen i badorten Marbella på spanska solkusten. Under insatsen, som genomfördes i samarbete med Europol och bulgarisk polis, greps 34 misstänkta gängmedlemmar. 13 kvinnor som hade tvingats till prostitution befriades, enligt ett uttalande från polisen.

Det bulgariska nätverket misstänks ha rekryterat unga kvinnor i fattiga delar av Bulgarien. Kvinnorna ska därefter ha förts till Spanien, där de tvingats arbeta som prostituerade på gatorna i Puerto Banus, en lyxresort i närheten av Marbella.

Annons

Kvinnorna tvingades också stjäla kreditkort och andra värdesaker från sina kunder. Om de protesterade blev de misshandlade och deras familjemedlemmar hotades, enligt polisen.

Utredningen har pågått sedan 2014, då en bulgarisk kvinna anmälde till polisen att hon hade rymt från personer som tvingade henne att prostituera sig.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons