Annons
Nyheter

Singapore på hugget inför möte: "Kim" förhörd

Säkerhetsförberedelserna är omfattande i Singapore inför veckans toppmöte mellan Nordkorea och USA. Men kanske är man lite väl på hugget i stadsstaten - där en känd imitatör av Nordkoreas ledare Kim Jong-Un togs in till förhör när han anlände till flygplatsen.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Den australiske komikern, som kallar sig Howard X, säger att han greps och förhördes i en halvtimme när han anlände till flygplatsen Changi i Singapore.

””

"Känsligt läge"

Annons

Han säger sig också ha uppmanats att hålla sig borta från ön Sentosa och hotellet Shangri-La med omnejd, platser som utsetts till "särskilda evenemangsområden" under tisdagens möte mellan Kim och USA:s president Donald Trump.

””

Immigrationsmyndigheten i Singapore bekräftar att en Lee Howard Ho Wun anlände till flygplatsen på fredagen, och uppger att han släppts in i landet efter att ha fått genomgå vad man beskriver som en utfrågning.

Imitatören besökte Singapore i förra månaden och tog då bilder av sig själv utklädd till Kim Jong-Un. Han säger att han planerar flera liknande upptåg de kommande dagarna tillsammans med Trump-imitatören Dennis Alan.

Tusentals poliser

En anledning till att just Singapore valts som plats för mötet mellan den verklige Kim och Trump tros vara stadsstatens rykte som vän av lag och ordning. Och förberedelserna pågår för fullt inför tisdagen.

Tusentals poliser, med förstärkning från den nepalesiska elitstyrkan Gurkha, ska patrullera gatorna. Delar av staden kommer att vara helt avspärrade. För att förhindra protester har ett förbud mot innehav av megafoner och banderoller införts i närheten av platser som kommer att användas under mötet.

Cementbarrikader kommer också att placeras ut vid viktiga områden och begränsningar i luftrummet införs inför de nordkoreanska och amerikanska delegationernas ankomst.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons