Annons
Nyheter

Många döda i självmordsdåd i Damaskus

Minst 20 personer dödades när en självmordsbombare utlöste en sprängladdning i området Bab Tuma i centrala Damaskus i Syrien, enligt det syriska utrikesdepartementet rapporterar den statliga nyhetsbyrån Sana. Många skadades i dådet i huvudstadens äldre stadskärna, men det är oklart hur många.(TT)
Publicerad 2 juli 2017

Minst 20 personer dödades när en självmordsbombare utlöste en sprängladdning i området Bab Tuma i centrala Damaskus i Syrien, enligt det syriska utrikesdepartementet rapporterar den statliga nyhetsbyrån Sana.

Många skadades i dådet i huvudstadens äldre stadskärna, men det är oklart hur många. Enligt Sana, handlar det om "tiotals", varav flera är mycket allvarligt skadade.

Annons

Flera angripare planerade att utlösa tre bilbomber i folktäta delar av staden, rapporterar syriska medier, men säkerhetsstyrkor lyckades förstöra två av dem. En av bomberna briserade på vägen till den internationella flygplatsen.

Trots det brutala inbördeskriget i stora delar av Syrien är större bombdåd inne i Damaskus inte så vanliga.

Målet för attackerna var de livligt trafikerade områdena i centrum, första arbetsdagen efter firandet av den långa storhelgen id al-fitr, enligt polisen. Bilder från explosionsplatsen visar svårt brända fordon och vad som ser ut att vara delar av kroppar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons