Annons
Nyheter

Skalv skakade södra Taiwan

Ett kraftigt skalv skakade södra Taiwan på fredagskvällen svensk tid. Jordbävningen inträffade fyra mil nordost om Kaohsiung som är öns näst största stad och en viktig hamn. Omfattningen på skadorna efter jordbävningen är ännu inte kända.(TT)
Publicerad 5 februari 2016

Ett kraftigt skalv skakade södra Taiwan på fredagskvällen svensk tid. Jordbävningen inträffade fyra mil nordost om Kaohsiung som är öns näst största stad och en viktig hamn.

Omfattningen på skadorna efter jordbävningen är ännu inte kända. Men flera byggnader har rasat, varav en var ett större bostadshus enligt lokala medier. Många i området var hemma då skalvet inträffade på lördagsmorgonen lokal tid. Enligt Reuters kan flera hundra boende ha befunnit sig i byggnaden.

Annons

Mediebolaget Formosa TV rapporterar att inga dödsoffer har bekräftats, och att 30 personer har räddats från en sjuvåningsbyggnad.

Jordbävningen, som inträffade på tio kilometers djup, beräknades först ha en magnitud på 6,7, men nedgraderades sedan till 6,4. Ingen tsunamivarning utfärdades direkt efter skalvet, men lokala myndigheter organiserade en kriscentral för drabbade.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons