Annons
Nyheter

Skalvöverlevare kämpar i kylan

Nio månader efter den förödande jordbävningen i Nepal lever fortfarande tusentals människor i bräckliga läger i väntan på att deras hem ska återuppbyggas. Vintern, med temperaturer under nollstrecket, gör just nu förhållandena särskilt svåra.(TT)
Publicerad 5 februari 2016

Nio månader efter den förödande jordbävningen i Nepal lever fortfarande tusentals människor i bräckliga läger i väntan på att deras hem ska återuppbyggas. Vintern, med temperaturer under nollstrecket, gör just nu förhållandena särskilt svåra.

I den avlägsna byn Laprak i närheten av jordbävningens epicentrum har risken för jordskred tvingat familjer att flytta sitt läger till en plats tusen meter högre upp. En av dem är den 28-åriga trebarnsmamman Rajani Gurung. Hennes plåttak och presenningarna håller inte tätt mot smältande snö och kyliga vindar.

””
Annons

Återuppbyggnaden efter jordbävningen i april förra året, då närmare 9 000 människor miste livet, går långsammare än planerat. De som förlorat sina hus har lovats omkring 16 000 kronor i ersättning, men hittills har många bara fått 1 200.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons