Annons
Nyheter

Skogsbrand bekämpas vid Tjernobyl

En skogsbrand har brutit ut i ett område kring Tjernobyl där världens hittills värsta kärnkraftverksolycka inträffade 1986 då en explosion uppstod i en reaktor.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

En skogsbrand har brutit ut i ett område kring Tjernobyl där världens hittills värsta kärnkraftverksolycka inträffade 1986 då en explosion uppstod i en reaktor. Enligt ukrainska myndigheter har de radioaktiva nivåerna varken höjts i det område där branden rasar - en zon som är avstängd för allmänheten - eller i näraliggande områden.

Premiärminister Volodymyr Hrojsman skriver på Facebook att det inte finns någon anledning till oro och att situationen är under kontroll.

Annons

Branden bröt ut på tisdagsmorgonen mindre än en mil från platsen där den inkapslade reaktorn ligger. Elden spred sig senare till ett cirka tio hektar stort skogsområde, uppger Ukrainas alarmtjänst i ett uttalande.

Över 130 brandmän bekämpar elden med hjälp av två flygplan och en helikopter som vattenbombar området. Det ska inte vara någon risk för att branden sprider sig till kärnkraftverket.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons