Annons
Nyheter

Skottlossning i Ferguson

Efter en dag av stillsamma högtidlighållanden av årsdagen av polisens dödliga skott mot Michael Brown i Ferguson i Missouri, har kvällen blivit mer orolig.(TT)
Publicerad 10 augusti 2015

Efter en dag av stillsamma högtidlighållanden av årsdagen av polisens dödliga skott mot Michael Brown i Ferguson i Missouri, har kvällen blivit mer orolig.

Skottlossning hördes från området där den svarte tonåringen miste livet för ett år sedan, och en grupp på cirka 50 personer ska ha plundrat en skönhetsbutik i Saint Louis-förorten.

Annons

Under dagen samlades människor till olika fredliga manifestationer, bland annat höll en grupp på cirka 300 personer fyra och en halv minuts tystnad och släppte sedan i väg två vita duvor.

Tiden symboliserade att det tog fyra och en halv timme innan Browns kropp flyttades från gatan efter det att han skjutits. Brown stoppades av polisen, misstänkt för att ha stulit cigaretter. Han var obeväpnad men sköts ihjäl med minst sex skott, vilket ledde till stora protester och kravaller.

I november förra året kom en åtalsjury fram till att inget åtal bör väckas mot polisen som sköt Michael Brown och nya protester bröt då ut.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons