Annons
Nyheter

Statsanställda ska lögndetektortestas

All statlig personal med ansvar för ekonomi och inköp måste genomgå lögndetektortest, har Kenyas president Uhuru Kenyatta bestämt i kampen mot den galopperande korruptionen.(TT)
Publicerad 1 juni 2018

All statlig personal med ansvar för ekonomi och inköp måste genomgå lögndetektortest, har Kenyas president Uhuru Kenyatta bestämt i kampen mot den galopperande korruptionen.

"Alla chefer för anskaffning och konton i regeringsministerier, departement, byråer och statliga bolag kommer att genomgå en ny granskning, däribland lögndetektortest, för att bedöma deras integritet och lämplighet", säger Kenyatta enligt ett uttalande från hans kansli.

Annons

Han tillägger att de som inte klarar lögndetektortestet kommer att stängas av och att hela processen ska vara klar före halvårsskiftet.

Korruptionen skär som en kniv genom det kenyanska samhällets olika lager. Senast i måndags klargjorde myndigheterna att 54 personer - däribland flera statligt anställda - ska åtalas sedan motsvarande omkring 880 miljoner kronor som skulle ha gått till kampen mot ungdomsarbetslösheten har försvunnit.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons