Annons
Nyheter

Sydkorea skickar sändebud norrut

Sydkoreas president Moon Jae-In vill förlänga det politiska tövädret från vinter-OS. Han har i ett telefonsamtal informerat USA:s president Donald Trump om sina planer på att skicka ett särskilt sändebud norrut som svar på en inbjudan från Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Sydkoreas president Moon Jae-In vill förlänga det politiska tövädret från vinter-OS. Han har i ett telefonsamtal informerat USA:s president Donald Trump om sina planer på att skicka ett särskilt sändebud norrut som svar på en inbjudan från Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Under OS i Pyongchang deltog bland andra Nordkoreas ceremonielle statschef Kim Yong-Nam och Kim Jong-Uns syster Kim Yo-Jong. Det var första gången sedan kriget mellan länderna 1950-53 som någon medlem av Nordkoreas härskarätt besökt Sydkorea.

Annons

Nordkoreanska ledare har på sista tiden sagt sig vara öppna för samtal med USA, och Moon Jae-In har uppmanat Trump att försöka få till samtal.

"Båda ledarna enades om att fortsätta nära konsultationer om hur dialogen mellan Syd- och Nordkorea utvecklas", skriver det sydkoreanska presidentkansliet i ett uttalande efter telefonsamtalet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons