Annons
Nyheter

Terrorrapport het potatis i Storbritannien

Regeringen i Storbritannien tänker inte offentliggöra en rapport om vilka källor som finansierar islamistisk terrorism i landet i sin helhet. Kritiker har anklagat regeringen för att mörka rapportens innehåll för att skydda sin allierade Saudiarabien.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

Regeringen i Storbritannien tänker inte offentliggöra en rapport om vilka källor som finansierar islamistisk terrorism i landet i sin helhet.

Kritiker har anklagat regeringen för att mörka rapportens innehåll för att skydda sin allierade Saudiarabien.

Annons

Rapporten beställdes av förre premiärministern David Cameron i november 2015 och lämnades till regeringen förra året. Den visar bland annat att den vanligaste inkomstkällan för islamistiska organisationer är små, anonyma bidrag från personer i Storbritannien. Även stöd från utlandet är en viktig inkomstkälla för ett mindre antal organisationer.

Ministrar har pressats att publicera rapportens resultat, inte minst efter de tre blodiga attacker som drabbat landet sedan mars i år.

Inrikesminister Amber Rudd beslutade att rapporten inte ska publiceras i sin helhet - med hänvisning till den nationella säkerheten och till att den innehåller för mycket personlig information.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons