Annons
Nyheter

Tillerson: Skaffa bättre källor

USA:s utrikesminister Rex Tillerson säger att det inte finns någon sanning bakom rapporterna om att han är på väg att få sparken. - Folk måste skaffa sig bättre källor, säger han.(TT)
Publicerad 3 december 2017

Det rapporterades i torsdags om att USA:s president Donald Trump planerade att avskeda Tillerson, till förmån för CIA-chefen Mike Pompeo. Uppgifter som Tillerson säger är falska.

””

Det är känt att Tillerson och Trump tycker olika i flera viktiga utrikesfrågor. Bland annat vill Tillerson få till en diplomatisk lösning på konflikten med Nordkorea, medan presidenten uttryckt sig mer bombastiskt och eldat på ordstriden mellan de båda länderna

Annons

Trump förnekade uppgifterna om Tillersons avsked på Twitter i fredags, han skrev att han har ett bra samarbete med Tillerson och att han inte ska avgå.

Tillerson har en diger dagordning i Europa i veckan. Han inleder med Nato- och EU-möten i Bryssel, fortsätter till Wien för möte med OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa) och avslutar med ännu fler möten i Paris.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons