Annons
Nyheter

Tortyråtal mot polisstation i Portugal

Tortyr, kidnappning och förfalskade rapporter - det är några av åtalspunkterna mot de 18 poliser som arbetar på polisstationen i Alfragide strax utanför Portugals huvudstad Lissabon.(TT)
Publicerad 11 juli 2017

Tortyr, kidnappning och förfalskade rapporter - det är några av åtalspunkterna mot de 18 poliser som arbetar på polisstationen i Alfragide strax utanför Portugals huvudstad Lissabon.

De 18 poliserna åtalas för sitt agerande när de för två år sedan grep sex svarta ungdomar, enligt uppgift från åklagarkammaren.

Annons

Fem av de unga männen hade i februari 2015 gått till polisstationen för att protestera mot vad de ansåg vara ett godtyckligt och våldsamt gripande av en av deras vänner. De fem greps då också av polisen och utsattes, enligt åklagarkammaren, för "tortyr och annan grym, förnedrande och inhuman behandling".

Ungdomarna friades från misstankarna om att de motsatt sig gripandet och varit våldsamma. Deras familjer protesterade mot behandlingen vilket ledde till att åklagare och en särskild enhet inom polisen utredde händelsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons