Annons
Nyheter

Trollpikken ska bli dragplåster

För inte så länge sedan var det få människor som visste vad Trollpikken var. Nu är stenformationen känd för "alla" och berömmelsen ska användes för att sälja in det norska fylket Rogaland till turister.(TT)
Publicerad 8 juli 2017

Uppmärksamheten kring den penisformade attraktionen tog rejäl fart först när den blev saboterad och senare restes igen.

Elisabeth Saupstad på Region Stavanger säger till Stavanger Aftenblad att hon tycker att Trollpikken bör marknadsföras tillsammans med andra kända stenformationer i sydvästra Norge, såsom Predikstolen, Kjerag och Trolltunga.

””
Annons

Det var i slutet av juni som vandrare upptäckte att Trollpikken hade utsatts för sabotage. Borrhål hittades på den platta bergväggen och den sju meter långa "pikken" låg på marken nedanför. Nidingsdådet fick många att norrmän att vilja bidra. Ungefär 1 300 Trollpikken-entusiaster samlade in 230 000 kronor för restaureringen.

På fredagseftermiddagen sattes stenen tillbaka i sitt gamla läge, rapporterar Verdens Gang. Nu återstår bara säkring och efterarbete på platsen. Formationen kommer att säkras med lim, cement och järnkilar som ska sättas i hål som borras i berget. Trollpikken kommer att vara redo för besök om en vecka.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons