Annons
Nyheter

Trumps närmaste träffade rysk advokat

Personer i USA:s president Donald Trumps innersta krets träffade sommaren 2016 en rysk advokat som kan kopplas till den ryska regeringen, skriver New York Times. Det rör sig om ett möte som hölls i Trump Tower i New York den 9 juni 2016.(TT)
Publicerad 9 juli 2017

Personer i USA:s president Donald Trumps innersta krets träffade sommaren 2016 en rysk advokat som kan kopplas till den ryska regeringen, skriver New York Times.

Det rör sig om ett möte som hölls i Trump Tower i New York den 9 juni 2016. De som närvarade var Donald Trumps äldsta son, presidentens svärson Jared Kushner och Trumps dåvarande kampanjchef Paul Manafort.

Annons

Donald Trump Jr säger att mötet hölls för att diskutera ett program som hjälper amerikaner att adoptera barn från Ryssland, som ryssarna hade avslutat.

"Men det var ingen kampanjfråga vid den tidpunkten och det följdes aldrig upp", säger han i ett uttalande, och tillägger att han inte ens på förhand visste namnet på personen som de skulle träffa.

Kushners advokat säger att Trumps svärson deltog i över hundra möten och telefonsamtal under kampanjen med människor från många länder.

Frågan om Trumpstabens kontakter med Ryssland inför valet är en het fråga som utreds av flera instanser i USA.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons