Annons
Nyheter

Turkiet grep premiärministerns chefsrådgivare

Den turkiske premiärministerns chefsrådgivare Birol Erdem har gripits, anklagad för att vara medlem av den så kallade Gülenrörelsen som leds av predikanten Fethullah Gülen. Det skriver den statliga nyhetsbyrån Anatolia som hänvisar till källor inom chefsåklagarens kansli.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Den turkiske premiärministerns chefsrådgivare Birol Erdem har gripits, anklagad för att vara medlem av den så kallade Gülenrörelsen som leds av predikanten Fethullah Gülen. Det skriver den statliga nyhetsbyrån Anatolia som hänvisar till källor inom chefsåklagarens kansli.

På lördagen hämtades Birol Erdem tillsammans med sin fru av polisen i huvudstaden Ankara. Han är en av de högst uppsatta tjänstemännen i landet som misstänks för samröre med Gülen.

Annons

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har pekat ut Fethullah Gülen som hjärnan bakom den misslyckade militärkuppen i juli i fjol. Fethullah Gülen, som befinner sig i exil i Pennsylvania i USA sedan 1999, nekar till anklagelserna.

Över 50 000 personer har gripits av polisen i samband med utredningen av kuppförsöket, och fler än 100 000 inom den offentliga sektorn har avskedats eller stängs av från sina jobb.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons