Annons
Nyheter

Turkisk bombning ska utredas

Enligt kurdgerillan PKK ska 10 civila ha dödats och 15 skadats vid en turkisk bombrädd mot byn Zarkel i norra Irak. Bland de döda ska flera barn och en gravid kvinna finnas. Den turkiska armén förnekar att lördagens attack ska ha skett i närheten av befolkat område och att en av PKK:s baser var målet.(TT)
Publicerad 2 augusti 2015

Enligt kurdgerillan PKK ska 10 civila ha dödats och 15 skadats vid en turkisk bombrädd mot byn Zarkel i norra Irak. Bland de döda ska flera barn och en gravid kvinna finnas.

Den turkiska armén förnekar att lördagens attack ska ha skett i närheten av befolkat område och att en av PKK:s baser var målet. Men det turkiska utrikesministeriet har lovat att händelsen ska utredas tillsammans med kurdiska myndigheter i Irak.

Annons

För drygt en vecka sedan började Turkiet att intensivt angripa PKK inne i Irak. Samtidigt har kurdiska myndigheter i Irak uppmanat gerillan att dra sig ur landet för att undvika att bombningarna drabbar civila.

Konfliken mellan Turkiet och PKK har pågått i över 30 år och krävt tiotusentals människoliv. 2013 slöts en vapenvila som nu har rivits upp i och med det eskalerande våldet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons