Annons
Nyheter

Tusentals demonstrerar inför G20-möte

Tusentals människor har samlats i Hamburg för att demonstrera mot G20-mötet som inleds på fredag. Demonstrationen har varit helt fredlig, säger en polis som uppskattar deltagarantalet till runt 10 000. Flera mindre protester pågår parallellt på andra håll i staden, och fler är planerade.(TT)
Publicerad 2 juli 2017

Tusentals människor har samlats i Hamburg för att demonstrera mot G20-mötet som inleds på fredag. Demonstrationen har varit helt fredlig, säger en polis som uppskattar deltagarantalet till runt 10 000. Flera mindre protester pågår parallellt på andra håll i staden, och fler är planerade. Sammanlagt 21 000 poliser kommer att övervaka mötet.

Samtidigt säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel i sin podcast att mötet kommer att fördjupa sig i de frågor som demonstranterna lyfter: resursfördelning, resursförbrukning, klimatförändring, fria marknader och konsumentskydd.

””
Annons

USA:s president ska närvara på G20-mötet för första gången. Fokus kommer att ligga på klimatavtalet från Paris, som USA valt att lämna, aviserar Merkel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons