Annons
Nyheter

Tusentals tågar mot fascism i Italien

Tusentals människor har marscherat i protest mot fascism i Como i norra Italien, efter en serie högerextrema aktioner den senaste tiden. Flera talare varnade för att fascismen är på frammarsch i landet.(TT)
Publicerad 9 december 2017

Lördagens demonstration i Como hade utlysts av socialdemokratiska Demokratiska partiet (PD) och en rad andra partier på vänsterkanten.

””

I Como stormade en grupp högerextremister i förra veckan ett möte som handlade om att ordna bostäder till migranter, i protest mot vad de kallade en utländsk invasion. Några dagar senare tog sig medlemmar i det nyfascistiska partiet Forza Nuova in på tidningarna La Repubblicas och L'Espressos redaktioner i Rom. De utlöste rökgranater och manade till bojkott av tidningarna som de hävdar stöder invandring.

Annons

Myndigheterna i Como har nekat Forza Nuova att hålla en motdemonstration i samband med lördagens marsch. I stället höll partiet ett möte på ett hotell i staden där ledaren Roberto Fiore anklagade PD och de utpekade tidningarna för att hetsa mot hans rörelse.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons