Annons
Nyheter

Minst två farliga orkaner i Stilla havet

Ovädret Hector, graderat som en fyra på den femgradiga orkanskalan, närmar sig Hawaii. Och längre österut laddar orkanen John mot Baja California. Stilla havet lever inte upp till sitt namn den här veckan.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

Stilla havet lever inte upp till sitt namn den här veckan. Av de oväder som härjar är Hector klart värst, med vindhastigheter på kring 60 meter i sekunden.

Orkanens öga väntas inte passera land, men när det passerar söder om Maui och ön Hawaii i ögruppen med samma namn befaras det piska upp vågor som "troligen blir stora och farliga sent i kväll och under onsdagen", skriver USA:s övervakningscentrum CPHC tidigt på tisdagen.

Annons

Samtidigt lurar orkanen John längre österut. Den är klassad som en orkan av kategori två, med vindar på kring 45 meter i sekunden, och kan bli livsfarlig vid den mexikanska halvön Baja California de kommande dagarna, skriver orkancentrat NHC.

Bland andra den lyxiga turistdestinationen Los Cabos försöker bomma igen så gott det går. Alla hamnar har stängts, och vågor på fem meter väntas i området.

Även ovädret Kristy befinner sig mellan det nordamerikanska fastlandet och Hawaii, men utgör i nuläget inget större hot.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons