Annons
Nyheter

Fyra amerikaner bland spetsade i Pamplona

Tjurrusningarna i Pamplona har gått in på sin andra dag och minst två personer har blivit spetsade av tjurar. Flera har skadats på andra sätt, uppger Röda Korset i Spanien.(TT)
Publicerad 8 juli 2017

Tjurrusningarna i Pamplona har gått in på sin andra dag och minst två personer har blivit spetsade av tjurar. Flera har skadats på andra sätt, uppger Röda Korset i Spanien.

Sammanlagt har tio personer förts till sjukhus under lördagens gatlopp, skriver lokaltidningen Diario de Navarra: fem amerikaner, tre spanjorer och två fransmän.

Annons

I går, på första dagen av San Fermín-festivalen, blev tre personer spetsade på tjurhorn: två amerikaner och en spanjor. De vårdas på sjukhus, och skadorna är inte livshotande. Också de två som blev spetsade andra dagen är amerikaner, och för en av dem är tillståndet allvarligt, uppger regionala myndigheter.

Tjurarna drivs att springa genom Pamplonas gator före tjurfäktningarna. Att amerikanerna är så många bland dem som gör mandomsprov genom att kanta löpvägen har bland annat att göra med att författaren Ernest Hemingway lät en av sina böcker, "Och solen har sin gång", utspela sig under festivalen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons